Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Vadu Crisului 22-23 Iulie 2006

 


Vadu Crisului 22-23 Iulie 2006

De mult se pregatea o iesire in Vadu Crisului, dar nu am reusit sa ajungem decat acuma. Mai bine mai traziu decat deloc, nu? Din Timisoara am plecat cu Jeni, Marcus, Silvica si Oana. In vad urma sa ne reunim cu Cosmin Andron, proaspat reintors din China si chinurile de la clasa intai :) si cu inca un lot de prieteni de-ai lui Jeni din Cluj, Gabi, Flopo, Cristi . Ajunsi in Suncuius, l-am reperat pe Cosmin repede, nu treci chiar indiferent pe langa o motocicleta Yamaha cu rucsaci pe ea, mai ales in Suncuius. El era de dimineata acolo si catarase in vad in timpul zilei cu Jo Indianul, care seara a luat trenul spre casa. Am mai stat la o bere si la povesti in Suncuius in asteptarea clujului, si Cosmin ne-a povestit despre China, preturi , catarat , obiceiuri, etc. si ne-a zis ca in vad e o scoala ce catarat organizata de Conu (renumitul ... :( .....), si o tabara de cercetasi. Vin si Clujenii si mergem cu totii spre peretele de la Unguru Mare unde intentionam sa dormim. Foarte multa lume, corturi , focuri si muzica ... dar se linistesc repede ... si ne culcam intr-un tarziu cu totii. Vrem sa mergem a doua zi la Fisurile Suspendate in vad, dupa ce cataram ceva trasee la Unguru Mare, daca tot eram acolo.

A doua zi , ne trezim devreme, din cauza soarelui, se mai aduna turisti, isi monteaza corturi, dau drumul la manele .. :( si la cabana de acolo nu au cafea  .... stiam de la Titi ca nu au cafea, dar am incercat si m-am convins pe pielea mea, in schimb ne-au asigurat ca au bautura, ca la ei la cabana se bea ... si deci ne-am retras la trasee impacati cu ideea ca nu avem cafea in dimineata asta. Incepem sa luam traseele la rand si pana la urma dupa cativa 7-ari ne doboara soarele definitiv. Intre timp apare si echipa de cercetasi ... care catara o mansa , fac rapel si se dau pe o tiroliana , mica de tot .... si binenteles fac baie in Cris. Un alt aspect care m-a nemultumit a fost ca la baza traseelor , e o mizerie de nedescris ... hartie igienica, servetele, pungi, flacoane .. de toate, pentru toti , si binenteles in multe trasee prima ureche lipsa :-s  ... pacat!

Pe la 17:00 ne hotaram sa plecam la sosea sa mancam la un local de pe marginea drumului si inainte sa plecam facem toti o baie pe cinste in Cris , si ne jucam cu un frisbee. Mancam pe saturate , la preturi rezonabile , si in afara de chelnerita care era cam uituca totul a fost cum nu se putea mai bine.Tot acolo am evitat si ploaia care isi anunta prezenta de ceva vreme. Cand ne intoarcem la suncuius la faleza , avem surpriza sa vedem Crisul crescut cu vreo 30 cm si apa neagra si murdara si , ne felicitam pentru baia facuta inainte sa plecam la masa. Majoritatea nu prea mai au chef de catarat , desi acum temperatura e mult mai buna. Eu as vrea sa incerc un traseu , Flyer[7+/8-] , si Cosmin zice ca se baga si el, Marcus si el si Jeni , nu foarte convins isi trage din nou hamul pe el. Incerc eu si nu-mi iese pasul , asa ca ma dua jos sa ma odihnesc un pic, Jeni inceraca si aceeashi poveste. Cosmin isi pune leucoplast pe degete, si zice ca inecarca el da sa mai incerc eu o data ... asa ca , ma vad obligat sa mai fac o tentativa. Imi iese traseul, si ajuns jos dau jos si hamul si im deschid o bere alaturi de Jeni si de restu, si il urmarim pe Cosmin cum da si el traseul, flash. Marcus il catara si el , dar in mansa, si pentru ca nu s-au saturat , Cosmin si Marcus , mai catara un traseu mai usor mai in stanga. Dupa inca nishte manele, pe care de data asta le-am ascultat stereo, impreuna cu Rage Against The Machine de la noi, spre disperarea lor :D ne dam seama ca noaptea asta nu mai putem dormi acolo , daca vrem sa dormim si ne hotaram sa cautam tabara cercetasilor si sa ne alaturam ... dar dupa indelungi cautari prin preajma Suncuiusului nu o gasim si ne punem baza intr-o poiana unde suntem doar noi ... si liniile de tren, la o distanta cat de cat acceptabila.

Duminica ne trezim din nou destul de matinal, adunam corturile si ne ducem in Suncuius unde putem bea cafea si organziam micul dejun. Ne miscam cam greu si pornim intr-un tarziu spre Fisurile Suspendate. In apropierea lor dar pe malul celalalt al Crisului vedem si mult cautata .. tabara a cercetasilor ... nu stiu cum i-am ratat dar acuma nu mai conteaza.

La fisuri, doi baieti catara ceva trasee in extrema stanga a falezei , dar noi ne oprim chiar la inceputul ei. Vedem un 6+ .. ala-i de noi in stadiul in care ne miscam. Il facem pe rand si apoi trecem la un 7 care ne pompeaza la antebrate ... prea repede. Cosmin si Silvica fac un traseu de clasic de 2LC  , Creasta Soimilor, si in afara de multe poze nu realizam mare lucru ... Coboram inapoi la masini si dupa inca un suc impreuna ... ne despartim cu plan de Herculane peste doua saptamani (asta cu Cosmin) si cu o revedere cand o fi cu restu ... da poate vin si ei la Herculane .. mai stii.
Pornim fiecare in directia casa. Noi facem un pit-stop la un motel sa mancam si seara la Silvica in fata blocului, ajunsi deja in TM, se consuma ultima faza notabila a week-end-ului. Silvica imi povestea cum urca, face un dus, si isi pune la rece sticla de vin ( care o avea pe rucsac, si care nu o bausem in week-end), si mai apoi o deschide si o savureaza, impreuna cu Oana ... apoi Silvica ia rucsacul din portbagaj si il zvarle pe umar ... si sticla lui de vin (de care uitase ca e pe rucsac) porneste prin aer pe un drum fara de intoarcere si intalneste in mai putin de 2 secunde asfaltul ... Visul frumos (al lui Silvica) s-a terminat in hohotele noastre (Oana, Marcus si eu) de ras!

Mardale   Galerie foto


{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
 

Activitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Artmatch
Artmatch
Marmot
Marmot
Sponser
Sponser