Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Scoala de amenajari la Herculane 14 - 15 octombrie 2006

 


La ultima sedinta CSA, Margelatu si cu Nae s-au oferit sa faca un week-end de scoala cu cativa dintre incepatorii din club, mai exact cu cei mai avansati dintre ei ! Ideea era sa invete sa bata un spit, sa bata un piton, sa faca amaraje corect, sa invete sa urce pe blocatoare si sa tensioneze punctele dintr-o regrupare in mod optim. Toate astea, desi unele nu se preteaza de loc incepatorilor, chiar si avansati, pentru a-i obisnui pe tineri sa lucreze in coarda ca sa ne usureze munca la urmatorul HCO.
Asa ca sambata dimineata eram la Herculane unrmatorii "instructori" Margelatu, Nae, Gelu, Dexter si eu si de partea cealalta invataceii Andrei, Rares, Ceashka, Lars. In categoria incepatori doar in amenajari mai avem de enumerat pe Oana si pe Markus.
Am descins cu totii intr-o zona virgina, cu ceva potential in materie d etrasee .. mai ales usoare si am inceput cu scoala la baza :). Adica noduri, si utilitatea lor. Pe langa cele foarte des intalnite , pe care le-am "predat" tinerilor , am mai facut schimb de noduri si intre noi , in ceea ce priveste noduri mai putin folosite.
Apoi a urmat partea de urcat in blocatoare , care a culminat cu o urcare contra-cronometru. Am avut parte de ceva momente distractive cu ocazia asta, furnizate de Raraes care si-a uitata blocatorul sus pe coarda si a trebui sa mai urce o data cu prusice si de Ceashka care nu voia nicicum sa se grabeasca :) . S-a batut un spit pe care au avut tinerii onoarea sa-l bata si apoi cu ajutorul unei nuci si a frendurilor am organizat un amaraj pe care s-au exersat modurile de tractionare si incarcare a punctelor.
Teoria fiind terminata s-a trecut la treaba si dupa ce am pus o coarda pe una din fete a inceput lucrul al primul traseu . Oana , mai experimentata un pic, mai batuse un traseu pana acuma a batut topul ... apoi fiecare cate doua spituri pana jos. Indicatiile au curs si pana la urma desi cu cateva mici greseli a iesit un frumos traseu de gradul 5- . Apoi s-a mai batut un traseu scurtut ce urmeaza a fi continuat .. dar de data aceasta de jos in sus ... baietii facand din nou schimb de locuri la bormasina.
Intre timp eu si cu Margelatu am ocolit faleza prin spate si dupa lupte grele cu maracini si alte lighioane .... am ajuns deasupra ... si d ela un pin urias am pornit un rapel ce urma sa ne duca in topul unei linii ... ceva mai tari . Adi a batut topul si a inceput sa amenajeze linia. Nu a terminat fiind deja destul de tarziu si ne-am retras in statiune.
Seara , ca de obicei la pizzerie, apoi cu o cloaca binemeritata, mai o bere la Vamos si somn . Duminca am urcat din nou la locul cu pricina , si pe sistemul de sambata s-a mai batut un traseu , de data asta avand locurile unde urmeaza sa fie bagate spiturile marcate cu marker.
Margelatu si-a incheiat traseul lui, care ... nu se stie ce grad are dar e cu siguranta cel putin 8 . Eu am urcat din nou deasupra am pus o coarda in doua si impreuna cu Lars , adica mai bine zis , Lars impreuna cu mine am mai amenajat un traseu. Eu am stat in coarda langa el si i-am facut un instructaj la fata locului si el manuia bormasina , ciocan, chei, etc. Ceashka a avut privilegiul sa incerce traseul si dupa niste pozitii acrobatice a reusit prima ascensiune a acestuia. Parerea lui despre grad ... un 6+ cam solicitant.
Una peste alta, nu ne-a plouat, si am avut parte de doua zile in care toata lumea a invatat cate ceva si in plus a ramas si ceva in urma noastra :D
MardaleActivitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Artmatch
Artmatch
Sponser
Sponser
Marmot
Marmot