Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Retezat 18-20 noiembrie 2005

 


Retezat 18-20 noiembrie 2005

Vineri pe la ora 18 reusim sa plecam din Timisoara, doua masini , cu destinatia Rausor in Retezat. Primul soc il avem la Billa de unde il luam pe Norbi , care ... s-a tuns. Ne ia ceva timp sa ne obisnuim cu noua lui infatisare. Cu mine in masina mai sunt Diana si Margelatu. In Tico sunt Lars si Anne. De la Caransebes incolo incepe sa fulguie si cand o cotim spre Rausor din drumul national, ninsoarea se inteteste. Urcarea pana in statiune , adica cei 16 km pe drum cam forestier incepe bine , dar se termina prost , adica cu impinsul masinii in zapada proaspata de 10 cm. Ne ia aproape 2 ore sa urcam amandoua masinile pana in Rausor. Planul initial in care mergeam sa dormim la micutul refugiu Condor de pe valea Stevia s-a schimbat radical de cand stim ca putem trage in cabana din Rausor a cumnatului lui Lars. Zis si facut, ne instalam in cabana unde mai sunt doua doamne ce "pazesc" constructia unei cabane invecinate si sunt ca si noi, "in gazda" acolo.

Dupa ce seara nu am mai gasit birtul deschis ca sa cumparam niste rom de pus in ceai ne culcam si lasam la voia intamplarii ora de trezire pt. a doua zi. Ne trezim pe la 10 , facem o omleta buna :D si ne echipam ca sa o luam incet spre lacul Stevia si daca ne permite timpul si pe vf. Retezat. Nici nu iesim bine din cabana ca ne intampina doi catei , Ringo si Rita, care au doar 7 luni si sunt tare jucausi. Vin cu noi si stapanul vine dupa ei sa vada cu cine au plecat cateii la deal. Stapanul, Adi, e paznicul statiunii si se cunoaste cu Lars, asa ca le "da voie" cateilor sa vina cu noi, dar in acelasi timp le promite ca "s-au lins pe bot de Chappy" pentru ca nu l-au ascultat cand i-a strigat. Afara ninge intruna de vineri si stratul a crescut undeva spre 15 - 20 cm. Fiind prima zapada , ne cam chinuim pe poteca, fiecare pas ajunge prin pulver direct pe pietre, radacini, etc. si stabilitatea e tot timpul pusa la incercare. E cea mai proasta zapada pe care se poate merge ...

Facem o ora jumate pana la Condor , si le arat micutul refugiu si celorlalti care nu il stiau (in afara de Diana). Ii spun lui Margelatu' ca ar fi baza ideala pentru a deschide niste trasee iarna in peretii de sub Retezat din caldare. De fapt asta era al doilea scop al iesirii, sa vedem peretii de acolo si sa vedem daca ar merge ceva trasee acolo. Ne mai ia cam 45 de minute pana la lac si intre timp avem strat de baza sub zapada proaspata, dar si vremea s-a stricat radical, adica viscoleste. Nu stam mult, facem ceva poze la peretii de care vorbeam, si o dam la vale ca sa ajungem la caban pe lumina.

Seara la cabana ne punem pe gatit si apoi avem plan sa mergem la birt sa bem o bere. Nici nu terminam bine de mancat ca mai vin doi musafiri, baiatul si sotul uneia dintre doamne si constat ca il cunosc destul de bine, Cosmin Haiduc, stomatolog, schior si pasionat de munte. Asa ca avem inca doi amatori de bere. Ne incalzim cu o tuica la cabana, adusa de ei, si pornim spre bar. La bar am stat cred ca 3 ore povestind despre una alta cu Cosmin, Lars, Norbi si Margea, si am intrat in ceva dispute verbale cu Dan Burca si Adi paznicu'. Cu primul pe tema PN Retezat si a salvamontului din zona, pe tema accesului, camparii, amenajarii de trasee si am terminat discutia in termeni amiabili, ceea ce mi s-a parut foarte important. Cu Adi am avut discutii pe tema Skandenberg-ului, "sport" la care l-am batut lejer , dar m-a pus sa recunosc ca nu a fost usor ... ma rog, nici o problema, dar mi-a explicat ca daca practici culturismul devii tare in "sportul" asta. Si aici am inceput cu contradictiile, i-am spus ca nu masa conteaza, el ca nu, masa e foarte importanta ... si avea si o explicatie :D ... pai in fizica zice asa masa*acceleratia=forta. Era sa pic de pe scaun la explicatia asta ... dar pana la urma am reusit sa-l conving ca formula aia nu are aplicabilitate prea mare la Skandenberg. Am vazut la TV si golurile lui Poli de la galati si pe la 1 am plecat bucurosi la cabana.

Duminica ca sa nu plecam prea repede acasa .. afara ningea in continuare, am incercat sa ne dam cu sania pe partia de schi. Nu prea mergea din aceeasi pricina, nu era strat de baza, si mai mult aram, desi zapada avea deja cel putin 30 cm. Am incercat, am dat tumbe spectaculoase, am facut poze si ... pe la 14 am hotarat sa plecam spre Timisoara. La coborarea din Rausor am mai avut ceva probleme cu franatul pentru ca drumul era un ghetus total, dar am evitat cu maestrie zborul in rapa. O hotarare ad-hoc ne-a facut sa vizitam manastirea Colt si apoi restaurantul cu clatite bune din Clopotiva. Acolo am stat aproape 2 ore pana am primit toata comanda, dar a meritat ;). Cu burta plina am ajuns la 21 in TM.

MardaleGalerie foto


{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
 

Activitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Sponser
Sponser
Marmot
Marmot
Artmatch
Artmatch