Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Retezat - Poiana Pelegii 20-22 Octombrie 2006

 


Vineri seara ajung cu Diana, Oana , Nae si Markus in Poiana pelegii si fiind un cer senin de toata frumusetea ne culcam afar, in poiana, fara sa mai verificam daca ar fi loc in refugiul din poiana.
Dimineata descoperim ca in refugiu a dormit un tanar, de la ceva formatie Salvamont din zona , care dupa ce mai povesteste dimineata cu Nae si Oana porneste la vale. Noi mancam bine de dimineata si pornim la deal , dar nu pe marcajul turistic ce duce la lacul Bucura, ci pe valea adiacenta ce ne va scoate mai spre dupa-masa in saua dintre varfurile Peleaga si Papusa. Vreme tine cu noi , bate soarele si , mai important nu bate de loc vantul. Desi nu aveam in plan sa urcam pe un varf anume, din fundul vaii alegem sa urcam pe Peleaga , dar nu pe varianta marcata din sa , ci pe un picior care ni s-a parut noua un pic mai iunteresant , mai vertical decat poteca. Facem poze si aproape ca nici nu sesizam ca mai avem doar activa metrii pana pe varf. De acolo ni se deschid privelisti spre Bucura, vf. Retezat, Valea Rea si vf. Mare. Stam un pic pe Varf dar nu foarte mult si o pornim la vale , pe alt picior , tot nemarcat . Aceasta alegere se dovedeste insa nu cea mai fericita , pt. c ain partea inferioara a piciorului nimerim in marea de jnepeni specifica Retezatului. Totusi o scoatem la capat pana la urma , chiar pe inserat ajungem inapoi in Poiana Pelegii .
Pentru noaptea asta alegem refugiul, ne instalam in el si ne apucam sa gatim. Pentru ca masina e aproape, si stiam ca nu avem de carat mancarea la deal , am adus cu noi mai multe bunataturi si mancaruri ce se preteaza gatitului.
Duminca , nu ne mai propunem sa urcam in sus si ne gasim d elucru pe bolovanii din poiana. Si asa aveam in plan un week-end de boulder in Retezat , asa ca incercam sa facem ceva cu ziua asta care o mai avem acolo. Gasim cateva linii, care, mai ales in adidasi pun probleme serioase si ne obliga la grimase ... care mai de care mai ciudate. E ceva potential pe bolovanii aia , desi nu sunt foarte mari ... cu sit-starturi cred ca vor iesi cateva trasee de boulder interesante pe ei .. si binenteles cu o perie pt. curatitul prizelor. Mai facem cateva concursuri intre noi , de nimerit cratita agatata pe refugiu cu o minge ce a adus-o Oana cu ea ... si de aruncat la poarta ... intr-un cuvant , activitati relaxante .. deci .. DUMINICA :) ....
Pe la 15 o luam din loc spre TM cu oprire la clopotiva la niste clatite.
MardaleActivitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Sponser
Sponser
Marmot
Marmot
Artmatch
Artmatch