Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius

 


Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius

Niste prieteni s-au hotarat sa organizeze un concurs de maraton pe traseu montan, intr-o zona superba, prilej cu care aveam ocazia sa ma intilnesc cu o multime de prieteni pe care altfel ii vad destul de rar.
Astfel ploaia, noroiul si distanta nu pot deveni o opreliste.
Plecam cu noaptea in cap din Cluj, ajungem inca pe soare la Herculane, dar cum ne lalaim la povesti ajungem aproape odata cu ploaia in zona Bobot sa ne facem damblaua la catarat. Ne intalnim cu Cata si Sivia din Buc, care mai harnici, au catarat intre timp fisura Bobot. Dupa 2 reprize scurte de ploaie stanca e relativ uda, dar asta nu ne impiedica sa ne dam. Ca atare dau cu basca de gard si pusc o tranta chiar aproape de top, aprox 6-7m, colac peste pupaza Mihnea se catara pe un traseu care avea ac top ca si mine si aflat la 2-3m sub mine privea cu groaza cum cad. Din fericire reusesc sa fac un pas lateral in cadere si-l scutesc de emotii dar din manevra asta iese un penduleu in care ma ard cu coarda temeinic la mana si la picior.

Dupa o pauza de 7luni is cam varza la catarat, nu prea fac mare lucru dar macar m-am miscat. Oricum de alergat nu aveam chef absolut de loc. Speram ca episodul cu cataratul sa-mi redeschida apetitul pentru miscare in general...lucru care s-a si intamplat.
Ne intoarcem la Dumbrava unde lumea e in plina efervescenta. Gianina si Alin sunt in transa si alearga de colo colo incercand sa rezolve toate probleme care apar. Cred ca efortul de a organiza asa un eveniment e urias si pot spune cu mana pe inima ca ei s-au descurcat de minune.

Ne intalnim cu gashca de la Alternative , majoritatea implicati ca si voluntari. Multi dintre ei vor doarmi cu cortul pe deal ca sa fie la punctele de control la ora start-ului. Logistica si comunicarea au fost la inaltime, traseul ales a fost unul logic si variat, pacat doar ca ceata ne-a ascuns pe alocuri pitorescul peisajului, iar amplasarea punctelor de revitalizare optima.

De la Cluj am venit cu Oana inscrisa la semimaraton, Claudiu si Mihnea de la CAR si Alpar pe care l-am convins pe ultima suta de metrii la o bere sa vina si el la maraton. Spre seara ne retragem urmand sa ne intalnim duminica de dimineata la start.

Ma bucur de ficare data cand descopar ca alaturi de obisnuitii participanti, sportivi convinsi, apar si oameni pentru care sportul asta nu e telul suprem, de fapt cred ca ei sunt adevaratii invingatori aici. Pentru ca atunci cand timpul tau se consuma intre birou si familie sau alte probleme cotidiene e mult mai greu sa-ti gasesti motivatia pentru a te antrena sau a te inhama la un asemenea efort. Dar iata-ne si duminica dimineata aliniati la start. Target-ul meu era sa termin sub 5h. Tactica era simpla: am estimat fiecare din cele 12munci pe 3 scenarii: worst case terminam in jur de 5h50min, unul mediu 5h05min iar scenariul favorabil 4h 50min. Astfel pregatit aveam pentru fiecare punct de control un timp limita. In mod evident am renuntat la clopotul lui Gauss si am luat cel mai favorabil/respectiv nefavorabil scenariu, listate pe un capat de hartie prins sub ceas.
Din acest moment rolul restul-ului concurentilor era doar tactic, nu strategic:). Cu alte cuvinte nu mi-am propus sa depasec pe cineva anume ci doar sa ating un target personal. Totusi e important sa gasesti o formula in care sa nu alergi solitar ci sa ai un "partener de concurs" care sa te motiveze. Acesta s-a nimerit sa fie Paul din Cluj, impreuna cu care am alergat aproape 27km...Multumesc Paul!
Prima portiune e soseaua care m-a incurcat oarecum pentru ca aici am rupt contactul cu plutonul fruntas format din 15 sportivi. Pe prima portinue de urcare merg prudent credincios target-ului meu. Apoi decid sa adaptez strategia si sa sa incerc sa castig cat mai mult timp acolo unde e posibil indiferent ca e urcare/plat/coborare. Dupa 15km am deja 20min in interiorul target-ului.
Alerg cot la cot cu Paul, intr-un ritm care cu siguranta ne aduce sub 5h. Trecem de Bogaltin dupa care urmeaza cea mai tare urcare a traseului aprox 900m pe 8km...
Aici ajung sa am contact vizual cu concurentii din plutonul fruntas. Urcam constant fara excese, fapt ce ne aduce tot mai aproape si tot mai in interiorul timpul target. Acum alergam in 3 impreuna cu Dana (cistigatoarea fetelor).
Iesiti la gol alpin intram in ceata, dar ruta e marcat excelent si nu avem probleme. Alergam de aproape 3h si ma gandesc ca acum Oana ar trebui sa termine, nu stiu cum dar asta e un gand reconfortant...Aici depasim cativa concurenti aflati mai in fata, lucru care conteaza dar nu reprezinta o mare realizare. Tot aici apar si ceva crampe musculare atunci cand fortez un pic pe urcare. Rezolv animalic cu citiva pumni dati in muschi. Pe coborarea din saua Prislop cand mai am aprox 10km maresc ritmul si declansez atacul final.


Continuarea aici.

Foto: Dan Damian,Eugen Andrei,Miron,Vasi Perju, Adriana Matasaru aka Paici, Klara Veress, Razvan Pata, Daniel Humelnicu aka Hume, Liviu Demetrescu, Carmen Moga
Serban Sambotelecan, Silvia David aka SiS,Ciprian Ortan, Calin Tiru, Bogdan Solga, Florentin Petrescu aka Florentzo, Cristian Brecica,Lucian LacanGalerie foto


Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
 
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
 
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
 
Hercules marathon ... Citius, Altius, Fortius
 

Activitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Marmot
Marmot
Sponser
Sponser
Artmatch
Artmatch