Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Catarat la Herculane

 


Catarat la Herculane

In ciuda faptului ca se anunta un sfarsit de saptamana cu posibile precipitati, ne hotaram sa mergem la Herculane la catarat. Vineri seara dupa lucru pornim spre Valea Cernei: eu, Diana, Romano si Doru cu Mardale cu masina iar Duba cu Ceasca vin cu Andrei.

Dupa o limonada la pizzeria care nu e italieneasca ci greceasca ne regrupam cu toti in platoul cu spirale. Nu ne lungim prea mult la povesti ca e tarziu si maine trebuie sa fim in forma.

Sambata dimineata dupa ce l-am recuperat pe Marcus am pornit spre km 9. Atmosfera a fost ca de obicei una relaxata: catarat, stat in hamac, citit, povestit, linistea e tulburata doar de cate un strigat heirupist, semn ca cineva face o miscare tare.

Noi astia incepatori ne-am dat pe trasee mai usoare: "To the Airport", am incercat si "La Fixe" fara a reusi sa il legam. Echipa de veterani a incercat trasee mai serioase, iar Marcus a avut grija si de noi si ne-a lasat sa ne dam mansa pe "Cocostarcul Japonez", un traseu foarte fain pe care il incerca el. Pacat ca e 3 nivele peste ce putem noi incepatorii face.

Seara am luat pranzul la Dumbrava, de grija cataratului am uitat si sa mancam, unde am snopit o ciorba si cate o bere dupa care cu restul berilor ne-am mutat la focul pe care Gianina, Alin si Bogdan l-au facut in poiana, de fapt mai mult Gianina, baietii s-au ocupat de adunat lemne. Aici ca de obicei povesti bere si glume pana s-au terminat lemnele si am purces la culcare. Ploaia preconizata nu s-a lasat mult asteptata, dar noi eram deja in corturi.

Dupa ce duminica dimineata ne-am rasfatat cu o sedinta la solarul natural, pentru ca traseele oricum erau ude ne-am deplasat la km 10.

Aici "atelierele" au fost din nou impartite pe grupe de avansati si juniori.Pe scurt, noi "juniorii" am facut un "final step" dictat de avansati "La trei pasi de frigider". Andrei a fost "Anti Tanti" iar Marcus dupa ce s-a convins ca facem o groaza de prostii chiar si daca ne supravegheaza el, avand "Kein Plan", a urmat planul lui Mardale de abordare a unui pas delicat si a picat elegant cu coarda in mana.  Pentru ca aveam probleme la asigurat avansatii ne-au tinut un scrut curs:

1. Se identifica si analizeaza bucla in care urmeaza sa asiguram

2. Se asigura cu minimum de efort, ca mai avem nevoie de energie si pentru restul traseelor

3. Alte sfaturi utile -  tre' sa te uiti atent dupa prize ca nu is vopsite, pentru asta e vitala casca, mai ales una care sa tina si umbra ca si sa fie facuta in Timisoara           

Romano: Cum? Asa? Ca nu vad nimic?

Mardale: Nu, tre sa te lipesti de stanca si sa o pipai, ca asa sigur le gasesti. Si sa nu mai uiti de casca.

Marcus: Eu zic ca nu o gaseste! Nu are cum.


E foarte important sa iti incarci Qi-ul ca in karate

Dupa care poti sa ti si prize doar cu doua degete:

Si sa si urci mai departe:


Si nu uitati ca trebuie sa stai cat mai lipit de stanca

Intrebare retorica: Pentru ce toate astea?

Raspuns: Ca sa va puteti spala pe dinti si pudra la inaltime.

In concluzie a  trecut o tura faina, sa vina urmatoarea.

IulianActivitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Sponser
Sponser
Marmot
Marmot
Artmatch
Artmatch