Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Bouldering la Bratilesti

 


Bouldering la Bratilesti

Auzisem destul de demult despre Bratilesti si cam totul era de foarte bine. Multi bolovani, calitate mare a stancii, zona faina, expunere sudica... Totul suna atat de bine si imi era din ce in ce mai ciuda ca in zona noastra sansele de o zona de gresie sunt spre 0.
 
Se apropia prima etapa a Cupei Romaniei la Bouldering, la Brasov si fiind si weekend prelungit de 1 decembrie am hotarat cu Sorin, Ioana si Alina sa mergem o zi la Bratilesti apoi, in weekend la Brasov, la concurs.

Bratilestiul e un sat in judetul Buzau,cam la 60 km de Buzau si 110 km de Brasov, aproape de vulcanii noroiosi (Paclele mari si Paclele mici) si de satul Plescoi. Destul de inghesuit in vale si cu versanti delurosi in jur pe care au fost expuse faleze de gresie. Bolovani destul de multi, desi nu prea am apucat sa exploram prea mult.

Test

 
Stiind ca ziua va fi scurta, am incercat sa ajungem cat de repede pentru ca sa apucam sa ne dam cat mai mult. Andrei Nutu cu Bifi si Neghi ajung insa inaintea noastra iar noi, dupa o incalzire scurta intram deja pe niste trasee serioase. Totul se intampla foarte repede, alergam efectiv de la un bolovan la altul incercand sa vedem, sa incercam cat mai mult. Stanca e intr-adevar mai peste tot de calitate buna si deja imi aduc aminte de Fontainebleau.

Dupa un traseu usor dar foarte interesant merg cu Andrei la un altul, Piciorul de dreapta, la care dau destul de multe incercari pana imi dau seama de pozitionari. Dupa ce iese din picioare incerc si situl care iese acum din prima, pe la 7A/7A+.

 

Fuga la urmatorul traseu, unde ii si gasisem pe baieti cand am ajuns. Unul destul de inalt care pleaca din dreapta unei muchii, apoi trece in stanga ei pentru ca sa iasa sus pe fata, in dreapta. Foarte interesant si imi iese din prima incercare dupa indicatiile baietilor. Ma simt tare bine!

 

Acum la Enola Gay. Acolo e mai toata lumea, Neghi cu Bifi incercand situl care e pe la gradul 8A (Bifi a si reusit FA-ul anul asta: http://www.youtube.com/watch?v=jzPrVAETgxE&feature=youtu.be), Andrei incercand sa il faca... Eu auzisem comentarii despre traseu cum ca ar fi cel mai frumos traseu de bouldering din tara iar la gradul 7C a fost clar ca mi-am propus inca de acasa sa il fac.

Traseul e intr-adevar foarte frumos, complex, destul de inalt. Incepe cu un acrosaj de calcai la mana dreapta, o scursa mare la mana dreapta, o miscare foarte ciudata, practic o cadere dezechilibrata spre o rigleta ciudata, apoi o aripioara de parca apuci un delfin.. si niste miscari de forta cand esti deja susss...

Am avut probleme sa inteleg miscarea la rigleta si apoi am cazut de sus, practic la 5 cm de ranga salvatoare. Apoi, pentru cateva incercari iarasi nu reusesc sa iau rigleta... insa dupa o pauza, cand soarele ajunge deja spre asfintit si incepe si vantul sa bata (conditii absolut perfecte) reusesc sa iau rigleta, ajung la scursa de sub ranga, schimb planul ce mi se striga de jos si fac dupa cum simt eu si dau cu dreapta la ranga. E un sentiment tare placut sa te simti sus si sa iesi sus pe bolovan. E un traseu exceptional intr-adevar.

 

A urmat o noapte de pomina la Nemuritorii, cu mamaliga si peste si tuica si o plimbare cu "offroadu" pana la balta de unde vine pestele si apoi inca una "sa va arat stanci adevarate", toate din partea casei.

A doua zi am explorat vulcanii nostri noroiosi. Peisaj selenar, merita mers, mai ales daca esti fotograf, desi probabil fiecare coltisor a fost fotografiat pana acum probabil de mii de ori.

Am mancat si carnati de la Plescoi (pe langa pastrama de oaie si carnatii uscati, de oaie)! EXCELENTI! Recomand oricui mananca carne si nu se da inapoi de la ceva bun.Activitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Sponser
Sponser
Artmatch
Artmatch
Marmot
Marmot