Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Banat Mountainbike Maraton 2006

 


Banat Mountainbike Maraton 2006

Pentru ca planurile cu RCO-ul s-au incurcat am decis, unii dintre noi, sa luam un week-end pauza de la catarat si sa ne dedicam mountainbike-ului. Si cum fix in week-end-ul asta, la Resita, prietenii de la BikeAttack organizau un eveniment cu mai multe discipline, ata ne-a tras incolo. Formula de atac a fost 3Metri si Ioana si eu cu Diana, dar nu am plecat toti odata, pt. ca Ioana avea sambata dimineata examen de olandeza, si deci urma sa se alture echipei abia sambata dupa-masa.

Vineri pe la 19:30 reusim sa plecam din TM, 3 oameni si 4 bike-uri. Ajungem la Resitza fix la inceperea primului eveniment , "Night City Sprint" . Putini participanti la acest mic concurs introductiv pt. ziua de sambata care urmeaza sa fie plina de competii mult mai serioase. La sosirea din centru ne interesam la organizatori de locul unde este amplasat campingul temporar pentru acest concurs. Aflam ceva de fosta gradina de vara si incepem cautarile. Ne-am invartit cam jumate de ora prin Resita si nimica. Pana la urma dupa indicatii de la diferiti localnici gasim ceea ce cautam si 3Metri isi da seama ca el stia de locul, dar il stia de parcul de langa hotelul partidului. Oricum, montam corturile si punem bike-urile in siguranta intr-o cladire din apropiere , pusa la dispozitie de organizatori pentru accesul la baie. Foamea ne trage la o pizzerie din Resita si vine si Felix cu noi, un verisor, pe care l-am intalnit acolo, si care fiind pasionat de crossuri pe bike nu putea sa lipseasca.

Intorsi la camping, gasim un foc de tabara si voie buna ... se rade, se povesteste, unii semnalizeaza avioane cu taciuni aprinsi ... si intrebarea serii este cu siguranta "Va bagati la 80?" (adica daca vom participa la maratonul de 80 km .. piesa de rezistenta a concursului) . Planul nostru este insa altul , nu vrem sa alergam pe bicicleta , ci sa pedalam in liniste, asa ca nu vom participa in concurs.

Sambata dimineata facem planul : mancam bine si pornim intr-un circuit ce ne va duce din Resita la Iabalcea, pestera Comarnic si apoi de acolo coborare in Resita pe la Minda.

Omleta de la pizzerie a fost printre cele mai bune si clar vom manca acolo si maine dimineata. La 11:30 ne pornim ... pe sosea la un moment dat dam peste un punct de control. Responsabilul sare sa vada care-i treaba , nu veneam din directia care trebuie ... si abia apoi isi da seama ca nu avem numere de concurs pe bicileta si deci nu suntem in concurs. Oricum suntem primii :) , si vom ramane primii inca 3 puncte de control de aici incolo. Abia dupa Iabalcea incep sa ne depaseasca concurentii si dupa ritmul pe care il prezinta ne bucuram inca o data ca nu suntem inscrisi in concurs. La scurt timp dupa  "depasire" noi ne abatem de la traseul de concurs si coboram in dreapta catre cantonul de la pestera Comarnic. Reusesc sa fac o pana pe coborarea pe bolovanis si ne punem sa reparam, dar surpriza .. nu am cheie sa dau jos roata, bicicleta mea e singura care mai are inca suruburi normale la roti, si binenteles eu nu am cheia necesara. Dupa ce oprim o masina in cautarea unei chei dar nici ei nu au, nici macar un patent , ne decidem sa reparam camera direct pe bicicleta, fara sa mai dam jos roata. Dupa 10 minute si cateva pompe suntem iarasi buni de drum. La Comarnic stam cam 10 minute, cat sa intrebam de drum, si ne dam seama ca e mai bine sa ne intoarcem si sa intram din nou pe traseul de concurs. Asta si facem si la 17:30,dupa o coborare destul de lunga, in timpul careia il intalnim si pe Negru, inscris la 80, ajungem inapoi in centrul Resitei, dupa 45km parcursi. Ne asteapta Ioana, si mai intai si mai intai luam ceva de mancare ca sa ne linistim foamea. Apoi asistam la concursul de trial si ceva mai tarziu la premiere. Trialistii si DownHill-erii din Tm , prieteni buni cu noi sunt si ei pe acolo, si ne dam intalnire seara la concertul Rock organizat de baietii din Resita. Pentru ca mancasem deja mai devreme , ne pornim spre corturi, ne schimbam de hainele cu care am pedalat toata ziua si ne prezentam la concert. E la 100m de camping in cladirea in care ne lasasem bike-urile cu o noapte inainte si unde le vom lasa si in noaptea asta.

Urmeaza sa concerteze "Sanctuar" din Timisoara, "VooDoo" din Bucuresti si "Bruma" din Bacau. Langa trupa , pe un ecran sunt proiectate filme cu bike .... care mai incalzesc atmosfera. Trupele isi dau silinta sa atraga publicul , dar slabe sanse. Tot ce pot sa spun e "Metal, pe veci Heavy Metal" si "are you f*%king ready?". Bruma nu prea a apucat sa cante pentru ca dupa 4-5 piese, a venit politia si a oprit concertul pt. ca era trecut de ora 00:00. Eu cu 3Metri si cu Serrone , ne-am amuzat de anumite specimene din public, si ne-am uitat atent la filmele de pe ecran, unde intradevar aveai ce vedea.

Unii au continuat dar noi ne-am retras la somn, voiam sa mai facem si maine o tura. Dimineata, am mers din nou la omleta si apoi am pornit dupa un mic ocol spre lacul Secu. Diana ramane la masina, obosita dupa tura de ieri, si noi , ceilalti trei o pornim in jurul lacului. Nimerim din nou in traseul, de data aceasta cel de 80km, al concursului de ieri si ne tinem de marcaje. Ajungem pe nishte dealuri si pierdem marcajul la un moment dat. asta este .. totusi ne orientam destul de bine si iesim prin buruieni la o sosea care cu siguranta ne va duce inapoi la Resita si la masina. Asa si este si dupa aproximativ 4 ore si alti 35km , de data asta cu ceva mai multa diferenta de nivel insa suntem inapoi la masina.
Facem bagajele, punem bike-urile pe masina si la 19:00 suntm in Timisoara.

Mardale  Galerie foto


{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
{[]}
{[]}
{[]}
 
 

Activitatile noastre{[]}Our activitiesClimbingTopo.ro
 

PARTENERII NOSTRI

Artmatch
Artmatch
Sponser
Sponser
Marmot
Marmot