Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Herculane Climbing Open 2018 | editia 17

  

Herculane Climbing Open celebrates 17 years of continuous climbing development in Cerna Valley. We have always tried to offer a top quality event that would satisfy us the organizers as well as you the climbers. We always tried to set up good routes that we all can enjoy and this year we are sure it will be the same. Cerna Valley offers us good climbing crags and this is why we should respect and protect the valley.

For Open category there will be between 25 and 35 routes for everybody to enjoy and test their skills on. The prizes will be offered on a raffle basis.

For the Masters category, we will offer 3 to 6 money awarding routes. Men and women will have separate routes to climb, graded 7c to 8c for the men and 7b to 8b for the ladies.

This year the entry fee will differ based on the moment of the payment:

 • Payment done until 1 September 70 RON or 15 EURO
 • Payment done until 13 September 110 RON or 24 EURO
 • Payment done on site 140 RON or 30 EURO

We encourage you to reserve a HCO 2018 original t-shirt in which case the fee is as follows:

 • Payment done 1 September (tshirt included) 120 RON or 25 EURO
 • Payment done until 13 September (tshirt included) 160 RON or 34 EURO
 • Payment done on site (tshirt included if still available) 190 RON or 40 EURO

Event schedule
THURSDAY - 13 September - arriving in Herculane and start of registration from 20:00 to 23:00
FRIDAY - 14 September - climbing day 1 09:00 - 19:00
SATURDAY - 15 September - climbing day 2 09:00 - 18:00 - Award ceremony and party!!! starting 21:00

 

Herculane Climbing Open implineste 17 ani de existenta, saisprezecee ani in care am dezvoltat Valea Cernei in cea mai mare zona de escalada din Romania. Am incercat de fiecare data sa oferim un eveniment de calitate care sa ne multumeasca pe noi ca si organizatori dar mai ales pe voi cataratorii, care sa ne ofere trasee frumoase de care sa ne bucuram cu totii si suntem convinsi ca si de data aceasta va fi la fel. Valea Cernei ne ofera tuturor faleze dintre cele mai variate pentru alpinism si escalada si de aceea trebuie sa o vizitam cu respect si intr-o maniera ecologica, astfel incat sa deranjam cat mai putin mediul in care ne punem in practica pasiunea.

Dupa experimentele reusite din ultimii ani referitor la categoria Open, unde atmosfera a fost mult mai aproape de ce ne-am dorit, vom pastra acelasi sistem si in 2017. Astfel, la categoria Open nu se va realiza un clasament ca si pana acum iar fondul de premiere dedicat acestei categorii va fi distribuit prin tragere la sorti celor inscrisi la aceasta categorie.

Pentru categoria Masters lupta se va da pentru premii consistente ca si in anii trecuti. Categoria Masters va fi organizata atat pentru fete cat si pentru baieti, si traseele vor avea alocate bani ca si recompensa. Suma de bani alocata unui traseu va fi impartita in mod egal intre cei care reusesc sa-l parcurga.
Speram ca aceasta abordare sa incurajeze lumea sa se inscrie la HCO, sa ofere celor mai buni sansa sa lupte pentru premiile puse in joc la Masters, iar celorlalti o sansa la un premiu prin tragere la sorti.

Anul acesta taxa de participare va fi diferita in functie de perioada in care se efectueaza plata, astfel:

 • Plata efectuata pana la 1 septembrie 70 RON
 • Plata efectuata pana in 13 septembrie 110 RON
 • Plata efectuata la fata locului 140 RON


Dupa experienta anilor trecuti batalia pentru tricourile originale HCO a fost apriga. Va incurajam sa va rezervati un tricou HCO 2018, caz in care taxa de participare este dupa cum urmeaza:

 • Plata efectuata pana la 1 septembrie (tricou inclus) 120 RON
 • Plata efectuata pana in 13 septembrie (tricou inclus) 160 RON
 • Plata efectuata la fata locului (tricou inclus in limita stocului) 190 RON


Programul orientativ al evenimentului
JOI - 13 Septembrie - sosire la Herculane si startul pentru inscrieri de la 20:00 pana la 23:00
VINERI - 14 Septembrie - ziua 1 de catarat 09:00 - 19:00
SAMBATA - 15 Septembrie - ziua 2 de catarat 09:00 - 18:00 - Ceremonia de premiere si party de la 21:00Speram sa veniti in numar cat mai mare, si sa sarbatorim 17 ani de HCO impreuna, asa cum stim noi mai bine!

 

PARTENERII NOSTRI

Marmot
Marmot
Artmatch
Artmatch
Sponser
Sponser