Sa tinem legatura  

3,5%inseamna mai multe activitati
inseamna mai multe evenimente
implica-te! sustine-ne! afla cum
 
 

Herculane Climbing Open 2003 | editia 2

 

Aflata la a doua editie, competitia organizata in Herculane a adus de aceasta data la stanca foarte multi cataratori din Romania. Au fost prezenti 38 de concurenti si 11 concurente. Au fost reprezentate cluburi din Romania, dar au fost prezenti si foarte multi sportivi independenti.

Datorita schimbarilor in regulament, atmosfera de concurs a fost foarte relaxata, iar sportivii s-au simtit excelent. A disparut "izolarea" care in conditiile de temperatura ale ultimelor zile si datorita numarului de participanti putea sa devina insuportabila.

Concursul s-a desfasurat pe o perioada de doua zile, timp in care concurentii au incercat sa faca traseele alocate (11 la baieti, 7 la fete).

Pentru a face fata caldurii mari, a doua zi a fost impartita in doua, existand o pauza de pranz si revigorare de 3 ore, intre 13: 00 - 16: 00. Au existat si trasee mai usoare, 30 de baieti si 6 fete catarand cel putin un traseu (Sorel).

Dupa cele doua zile de concurs, s-a desemnat castigatorul la baieti. Marian Bucneru, a reusit sa puna topul unui traseu pe care nu l-a mai reusit nimeni pana la finalul competitiei. Locurile II si III au fost stabilite dupa organizarea unei departajari pe unul din traseele pe care nu il incercase nici un concurent [Ice Cube]. Desi la o diferenta foarte mica, Radu Olteanu - Armata Sibiu a castigat departajarea in defavoarea lui Adrian Zdrobis - Brasov.

La fete, lupta a fost mai stransa, dupa cele doua zile, trei fiind la egalitate de puncte, dupa ce parcursesera acleasi trasee. Departajarea s-a facut pe unul din traseele de la baieti, Heavy Fuel. Din pacate, Katarina Hitckova - Bratislava nu a fost prezenta, din motive necunoscute organizatorilor. In aceste conditii, Manuela Babescu - Alternative Timisoara a castigat competitia, reusind sa tina cateva prize mai sus in traseu decat Monica Paunescu - Turnu Severin.

Dupa cele trei zile de concurs, cheful de final a incheiat a doua editie a openului de la Herculane. Pareri puteti lua de la concurenti si de la participantii la chef. Parerea generala: a iesit excelent. A fost voie buna asa cum cerusem, lume multa si chef de chef.

Cu aceasta ocazie putem spune ca s-a deschis o noua zona de escalada in Herculane, deasupra Hotelului Roman. Daca asimilam cu ceea ce exista ii putem spune zona Scorpioni - Faleza, unde exista acum in jur de 20 de trasee si mai exista posibilitatea de a bate. In curand veti avea topouri complete pe www.romaniaclimb.com, dupa terminarea concursului de topos.

Ashteptam reactiile celor care au fost prezenti pe forum si pe e-mail...

Multumim inca o data celor care au sprijinit organizarea si derularea evenimentului:

  • ASCENT - The Mountain Shop
  • LATURA EXTREMA
  • SIMCOGRAFIC
  • AMULETTE

Multumiri lui Cipi Pop si Florin Grama pentru sprijinul financiar acordat fara de care nu s-ar fi putut organiza competitia. Pe langa aceasta, multumim tuturor membrilor Alternative care au pus umarul sa organizeze evenimentul. La mai mare...

 

PARTENERII NOSTRI

Sponser
Sponser
Marmot
Marmot
Artmatch
Artmatch